5 Interessante Facts Om Mode

Skrevet d. 02. April 2020
canva.com

I dette indlæg får du nogle spændende facts om mode, som du muligvis ikke kendte i forvejen.

Modeindustrien er en absolut gigantisk industry, og den har dermed også en lang og spændende historie, som du i dette indlæg får et lidt større indblik på.

Moden ændres konstant, og det er en verden fyldt med forandringer, nye tiltag og ikoniske personligheder.

Napoleon var en trendsætter

Ja men tænker måske ikke lige at Napoleon var det store modeikon, men han menes faktisk at være grunden til at man i dag har knapper på jakkeærmerne i b.la. Habitjakker.

Napoleon var nemlig godt og grundigt træt af at kigge på sine soldater som tørrede deres næser i ærmerne, og gjorde det i stedet muligt at rulle ærmerne op.

Der er over 40 modeuger samt 100 officielle events hvert år!

Modeindustrien er enorm, og det ses tydeligt på de utallige modeuger og events.

Faktisk er der nu næsten så mange modeuger, at man hvis man holdte en ad gangen ville man non-stop kunne køre modeuger år efter år.

De største modeuger lige nu er dem som bliver afholdt i Milano, Berlin, London, Paris og New York.

Den allerførste modeuge blev afholdt i New York helt tilbage i 1943, og dens formål var besynderligt nok at kickstarte Amerikanernes modeikoner, da Frankrig havde temmelig travlt med at kæmpe i 2. Verdenskrig.

Mændene styrer modebranchen?

Dette kommer lidt som en overraske for mange, da mange opfatter kvinder som værende dem der virkelig forstår mode og går op i mode.

Men faktisk er mange af de øverste chefer og trendsetters i modebranchen mænd, hvilket er lidt overraskende for mange.

Der er dog en forklaring, for disse mænd er ofte personer med en utrolig god forretningssans, og de overlader ofte selve mode udviklingen til professionelle, og her er det både kvinder og mænd som arbejder tæt sammen.

Nederdele er en af de ældste beklædningstyper

Ja nederdelen er faktisk en af de ældste former for beklædning, som kun er overgået af lændeklædet.

Både mænd og kvinder brugte nederdele for mange tusinder af år siden, og det var ikke før 1600-1700 tallet at det primært blev kvinder der bar dem.

De legendariske “Haute Couture” designers

Haute Couture designere er anset som værende en af de absolut højeste titler man kan opnå som designer.

For at blive godkendt skal man igennem en lang optagelsesproces i “The chamber of Syndicale” som er den organisation der mere eller mindre styrer moden i Paris.

Der er blot 15 modehuse som rent faktisk er blevet optaget, ud af flere tusinder af ansøgninger.

Nogle af de mest ikoniske designere som fx Giorgio Armani er en af dem som ikke blev optaget, selvom brandet anses som værende en af de førende i verden.

Tak til Illums Bolighus

Vi takker Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du utallige produkter fra dansk design som fx Kähler Hammershøi kopper og krus eller Kähler Ursula tallerkner.

Næste indlæg
Klæder man sig efter sin kropstype vil man faktisk kunne bære et stykke tøj på en helt anden måde, som hvis ikke man gjorde det. Ens kropstype er nemlig en rigtig god retning at gå efter, hvis man er i tvivl om hvordan m…
Hvis du nogensinde har ejet en parfume, som er blevet brugt her og der over årene, har du sikkert bemærket hvordan den med tiden kan miste noget af sin slagkraft. Dette kan være et tegn på at din duft synger på sidste ve…
De fleste af os elsker en god parfume. Det kan i mange tilfælde være et dyrt produkt, hvorfor vi gerne køber parfume på tilbud eller får parfume i gave. Det kan også betyde, at der lige går lidt, før vi får brugt den gam…
Vi alle drømmer om velplejet og smukt hår, men i hvilken rækkefølge skal produkterne bruges i, og hvor længe skal de sidde i håret? Alt dette er vigtigt, hvis man vil have det optimale ud af, de produkterne man bruger i…
Bæredygtighed er noget, der altid er på tale i det danske samfund og det er i fokus som aldrig før. Her har udtrykket 'bæredygtig indretning' også sneget sig ind. Bæredygtig indretning vil sige, at du indretter dit …
Ligesom så mange andre produkter er der gerne flere og flere butikker, som får det som en del af deres sortiment, når et produkt er populært. Derfor er der næsten ikke nogen butikker, hvor du ikke kan købe parfume. …
22. April 2021
Når man kommer i lykkelige omstændigheder, er der lige pludselig mange ting man skal ud at investere i til baby, så man kan hurtig få brugt en masse penge. Undervejs i graviditeten, vokser maven sig jo også større og stø…