modedagen.dk

5 Interessante Facts Om Mode

Skrevet d. 02. April 2020
canva.com

I dette indlæg får du nogle spændende facts om mode, som du muligvis ikke kendte i forvejen.

Modeindustrien er en absolut gigantisk industry, og den har dermed også en lang og spændende historie, som du i dette indlæg får et lidt større indblik på.

Moden ændres konstant, og det er en verden fyldt med forandringer, nye tiltag og ikoniske personligheder.

Napoleon var en trendsætter

Ja men tænker måske ikke lige at Napoleon var det store modeikon, men han menes faktisk at være grunden til at man i dag har knapper på jakkeærmerne i b.la. Habitjakker.

Napoleon var nemlig godt og grundigt træt af at kigge på sine soldater som tørrede deres næser i ærmerne, og gjorde det i stedet muligt at rulle ærmerne op.

Der er over 40 modeuger samt 100 officielle events hvert år!

Modeindustrien er enorm, og det ses tydeligt på de utallige modeuger og events.

Faktisk er der nu næsten så mange modeuger, at man hvis man holdte en ad gangen ville man non-stop kunne køre modeuger år efter år.

De største modeuger lige nu er dem som bliver afholdt i Milano, Berlin, London, Paris og New York.

Den allerførste modeuge blev afholdt i New York helt tilbage i 1943, og dens formål var besynderligt nok at kickstarte Amerikanernes modeikoner, da Frankrig havde temmelig travlt med at kæmpe i 2. Verdenskrig.

Mændene styrer modebranchen?

Dette kommer lidt som en overraske for mange, da mange opfatter kvinder som værende dem der virkelig forstår mode og går op i mode.

Men faktisk er mange af de øverste chefer og trendsetters i modebranchen mænd, hvilket er lidt overraskende for mange.

Der er dog en forklaring, for disse mænd er ofte personer med en utrolig god forretningssans, og de overlader ofte selve mode udviklingen til professionelle, og her er det både kvinder og mænd som arbejder tæt sammen.

Nederdele er en af de ældste beklædningstyper

Ja nederdelen er faktisk en af de ældste former for beklædning, som kun er overgået af lændeklædet.

Både mænd og kvinder brugte nederdele for mange tusinder af år siden, og det var ikke før 1600-1700 tallet at det primært blev kvinder der bar dem.

De legendariske “Haute Couture” designers

Haute Couture designere er anset som værende en af de absolut højeste titler man kan opnå som designer.

For at blive godkendt skal man igennem en lang optagelsesproces i “The chamber of Syndicale” som er den organisation der mere eller mindre styrer moden i Paris.

Der er blot 15 modehuse som rent faktisk er blevet optaget, ud af flere tusinder af ansøgninger.

Nogle af de mest ikoniske designere som fx Giorgio Armani er en af dem som ikke blev optaget, selvom brandet anses som værende en af de førende i verden.

Tak til Illums Bolighus

Vi takker Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du utallige produkter fra dansk design som fx Kähler Hammershøi kopper og krus eller Kähler Ursula tallerkner.

Næste indlæg
12. October 2020
At afholde et bryllup kan være en meget dyr affære, der i mange tilfælde godt kan gå hen og sprænge budgettet. Hvis man gerne vil undgå dette, så er der selvfølgelig masser af måder, hvorpå man kan holde sit bryllup inde…
18. September 2020
Der findes formentlig ikke et menneske i det danske land, der ikke på et eller andet tidspunkt har iført sig et par jeans. Faktisk findes der meget få typer af tøj, der har haft lige så stor udbredelse i verden. Alle går…
16. September 2020
Mangler du ideer til, hvad du skal spise til morgenmad, hvis du gerne vil holde den slanke linje? Det er vi rigtig mange, der gør. Morgenmaden er et af dagens vigtigste måltider, og det er enormt vigtigt, at man sørger f…
Hvert årti har sine meget unikke modetrends, der er med til at definere tiden, især når man senere skal tænke tilbage på sin ungdom og mindes en tid, som på mange måder står som en unik periode i ens liv. Sådan er det o…
Hårvækst er ikke bare en statisk ting. Der er både individuelle forskelle mellem mennesker, men hårvæksten hos den enkelte er nemlig heller ikke statisk, hvor dit hår bare vokser med samme hastighed gennem hele livet. D…
Gode fester kan være legendariske og skabe minder for livet. Det er dog langt fra billigt, når man skal have en god fest, især hvis man som vært eller værtinde står med hele udgiften til festen. Hvordan sparer man penge…
I dagens artikel har vi fokus på ELLE Style Awards. Hvis du ikke er bekendt med ELLE, så er det et verdensomspændende modemagasin og dameblad, der oprindelig opstod i Frankrig tilbage i 1945. Siden 2008 er ELLE også udk…